A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány rendelettel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, külön tekintettel a Törökország felől elindult migránsáradatra, annak biztonsági és járványügyi kockázatára – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt írták, „komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is”, mert Törökország felől tömegek indultak el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több 100 ezres migránsáradat állhat össze, és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő – írták.

A kormány közölte, hogy ez az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe, „így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén”.

Orbán Viktor 2018 tavaszán megtekinti a határkerítéstForrás: Orbán Viktor/Facebook

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány, azóta folyamatosan fenntartották az intézkedést.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!