A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány rendelettel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, külön tekintettel a Törökország felől elindult migránsáradatra, annak biztonsági és járványügyi kockázatára – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt írták, „komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is”, mert Törökország felől tömegek indultak el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több 100 ezres migránsáradat állhat össze, és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő – írták.

A kormány közölte, hogy ez az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe, „így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén”.

Orbán Viktor 2018 tavaszán megtekinti a határkerítéstForrás: Orbán Viktor/Facebook

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány, azóta folyamatosan fenntartották az intézkedést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér