A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány rendelettel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, külön tekintettel a Törökország felől elindult migránsáradatra, annak biztonsági és járványügyi kockázatára – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt írták, „komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is”, mert Törökország felől tömegek indultak el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több 100 ezres migránsáradat állhat össze, és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő – írták.

A kormány közölte, hogy ez az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe, „így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén”.

Orbán Viktor 2018 tavaszán megtekinti a határkerítéstForrás: Orbán Viktor/Facebook

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány, azóta folyamatosan fenntartották az intézkedést.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.