Felhős, esős lesz a péntek

Csütörtökön a többórás napsütés mellett a Dunántúlon inkább csak kevés fátyolfelhőre, keletebbre pedig gomolyfelhőre számíthatunk. Estétől nyugat felől erősen megnő, vastagodik a felhőzet, és pénteken is jórészt erősen felhős vagy borult idő várható.

Éjféltől nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, de az északi tájakon helyenként havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein pedig havazás valószínű. Késő délutánra, estére főleg nyugaton már csökken a csapadékhajlam. A déli szelet reggelig elsősorban a Kisalföld térségében kísérhetik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és 5 fok között valószínű, nyugaton lesz melegebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 5 és 10 fok között alakul, de a keleti határvidéken pár fokkal magasabb, míg északon alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Szombaton nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen, délután inkább már csak a Tiszántúlon valószínű eső, zápor. A szél a Dunántúlon sokfelé erős, máshol többnyire csak élénk lesz. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 7-12 fok lesz.

Vasárnap kezdetben keleten többnyire erősen felhős lesz az idő, majd csökken a felhőzet, máshol már reggel kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés kezdődik. Késő délutántól nyugaton kiderül az ég. Főként keleten valószínű helyenként kisebb eső, zápor. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és 4, a maximumhőmérséklet 6 és 11 fok között várható. (OMSZ via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér