Meghalt Szabadi Béla

Február elején hosszan tartó betegségben, 72. évében elhunyt Szabadi Béla közgazdász kandidátus, az első Orbán-kormány (1998-2002) Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumának (FVM) politikai államtitkára, egykori Fradi-alelnök – írja a Magyar Hang.

A lap szerint a család nem szerette volna, ha nagy nyilvánosságot kap a halálhír, a Magyar Hang is csak most értesült róla, hogy Szabadit szűk család körben már el is temették.

Szabadi az 1998-tól 2002-ig tartó ciklusban a Fidesz és az FKGP közötti koalíciós harcok központi alakja volt. Őrizetbe is vették, de csak kisebb súlyú cselekmények miatt ítélték el.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.