Nagy-Britanniában meghalt az első koronavírus-fertőzött

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Meghalt csütörtökön Nagy-Britanniában egy beteg, akit az új típusú koronavírus okozta Covid-19 fertőzéssel kezeltek.

Ő az első koronavírus-fertőzött, aki Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány áldozatául esett. (Egy brit állampolgár, aki a Japán partjainál vesztegzár alá vont Diamond Princess óceánjárón utazott, már a múlt hónapban meghalt koronavírus-fertőzésben, de ő egy japán kórházban hunyt el.)

A Nagy-Britanniában meghalt páciens a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) szerint krónikus betegségekkel küszködő idős ember volt, aki a fertőződése előtt is rendszeres kórházi kezelésre szorult.

Chris Whitty angol tisztifőorvos közölte, hogy a beteg a vizsgálatok szerint Nagy-Britanniában fertőződött meg, és a vírus jelenlétét egy nappal a halála előtt mutatták ki szervezetében. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér