A CNBC szerkesztője szerint mindenkit meg kéne fertőzni koronavírussal Amerikában, hogy a karanténozás ne lassítsa a gazdaságot

hülyeség
2020 március 06., 20:22

Humánumtól roskadozó megjegyzést tett az amerikai CNBC csatorna egyik szerkesztője, Rick Santelli csütörtökön a csatorna „The Exchange” című műsorában.

Santelli a műsorvezető egy kérdésére, szerinte mi katalizálja a New York-i értéktőzsde főbb mutatóinak folyamatos zuhanását, azt mondta: „Nézze meg a helyi híreket. Az katalizálja.”

Santelli ezután elmagyarázza, hogy az emberek túlzottan megijednek a járványtól, pedig most valami olyasmi történik, mintha egy influenzajárvány miatt helyeznék karanténba a fél világot.

„Azt mondom, mindenkinek meg kéne kapnia ezt a vírust, és akkor egy hónapon belül túl lennénk az egészen, úgy, hogy a halálozási ráta valószínűleg nem lenne magasabb, mintha hosszan vonul végig a járvány, és közben pusztítást okoz a gazdaságban.”

- zongorázta végig az elméletét Santelli. Valószínűleg azt nem gondolta végig, hogy fejben 11 millió amerikai életével játszik. A 329 milliós országban ugyanis a koronavírus jelenleg becsült 3,4 százalékos halálozási rátával ennyi áldozatot szedne, ha mindenki megkapná.

Péntek reggel aztán bocsánatot kért egy másik csatornán Santelli, „butának” és „érzéketlennek nevezve” a korábban elhangzott megjegyzését. (MarketWatch)