A hónap sztárja a mormota, aki a kamerába bámulva zabálja fel a gazda zöldségeit

Egészen meglepő és fordulatos történetet posztoltak a Dodo Facebook-oldalára. A videó önmagában, akár hang nélkül is tökéletes lenne, de azért elmondom, miről beszél rajta a Jeff Permar nevű úriember. 

Tehát az emberfőszereplő csinált egy kiskertet, ahol magának termeszti a zöldséget és a gyümölcsöt. Reggelente kiment megnézni, kibukkant-e már valami a földből, de egyre gyakrabban kellett csalódnia. Érezte, hogy valami nincs rendjén, így fogta, és vásárolt egy vadfigyelő kamerát, amit aztán fel is állított a kertben. Egy nap értesítést küldött a készülék rendszere, mert mozgást érzékelt. A férfi akkor látta meg életében először a mormotát, aki egyenesen a lencsébe nézve, halálos nyugalommal fogyasztotta el az általa sok munkával megtermelt finomságokat. Egy ideig ez bosszantotta, de idővel végül annyira megkedvelte a szerinte őrült laza állatot, hogy már nem is bánta, hogy hozzá jár.

A váratlan fordulat akkor jött el, amikor észrevette, hogy az állat magával hozott valakit: egy másik mormotát, feltehetően a barátnőjét, akivel ezután közösen fosztották ki a kertjét, és összebújva falták fel a zöldségeit- természetesen a kamerába nézve. Egy szónak is száz a vége: a mormoták novemberben elmentek téli álmot aludni, de a gazda annyira megszerette őket, hogy elhatározta, hogy jövőre épít nekik egy külön, saját kiskertet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér