Megjavították a kormány hazug nőnapi videóját

Kedden tette közzé a kormányzat nőnapi videóját, ami olyan lett, amilyen, különösebb meglepetés nem érte a nézőt.

„Március 8-án világszerte, így Magyarországon is a nőket ünnepeljük. Ez a nap róluk szól. Szenvedély, szeretet, magabiztosság, kíváncsiság, erő, gondoskodás, egyediség, tapasztalat, tudás, összetartás. A nő ezer arca. Boldog nőnapot!” - üzeni a keresztény-konzervatív kormány. 

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene mozgalom Facebook-oldalán reagált az alkotásra; összevágták a videót olyan felvételekkel, melyeken bántalmazott nők beszélnek, fideszes politikusok nőgyűlölő meg- (sőt, fel-)szólalásaival, és minden olyan dologgal, ami relevánsabb a témában, mint egy szál tulipán vagy egy doboz sütemény.

„Vacilláltam, hogy kikerülhet-e ide ez a videó, ami a nőnapi kormányvideóra készült válaszul, hiszen nagyon kemény kritika, nem finomkodik. Viszont az alkotója, Sebők Éva egyetlen nap alatt dobta össze, kimondottan ide, nektek, és bizony sok fontos dologra rámutat. Remélem, mindenki a helyén kezeli, és senki sem sértődik meg. Végül is, kommentár nincs, csak eredeti felvételek” - a videót ezzel a szöveggel posztolták.

Vasárnap Budapesten, a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveznek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, a párkapcsolati erőszak ellen. „Szóljon a nőnap újra a nők jogairól! Szóljon az Isztambuli Egyezmény – vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is – ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé – vagy helyett – kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án” – olvasható az esemény leírásában. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér