Nem alkalmaznak több teafelszolgáló nőt egy japán prefektúra hivatalaiban

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Japán munkahelyeken régi szokás, hogy hivatalos tárgyalások előtt kizárólag nőkből álló személyzet teát és édességet szolgál fel a találkozó résztvevőinek.

A nemi egyenlőségi szempontból nem túl progresszív szokást rengeteg kritika érte már az elmúlt években, de eddig elmozdíthatatlannak bizonyult.

Most azonban Japán egyik prefektúrájában (megyéjében), Szaitamában a helyi önkormányzat úgy döntött, nem alkalmaz többé teafelszolgáló nőket - írja a Guardian.

A lap szerint az önkormányzat a saját hivatali gyakorlatával szeretne példát mutatni a prefektúrában működő vállalatoknak, hogyan teremthetnek jobb munkahelyi légkört a női munkavállalóiknak.

A cikkben megszólaló Izumi Nakamicu, Japán ENSZ-nagykövete szerint azonban a japán társadalomban annyira mélyen gyökerezik az elvárás, hogy a nőknek inkább a háttérben kell tevékenykedniük, míg a férfiak vannak az előtérben, hogy a női teafelszolgálók hagyománya még sokáig velük maradhat.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!