Öngyilkos merénylet történt az amerikai nagykövetség előtt Tunéziában

Motorral érkezett a merénylő, aki felrobbantotta magát pénteken Tunéziában, az Egyesült Államok nagykövetsége előtt. Lehet, hogy társa is volt. Az országban hónapok óta nem történt ilyen súlyos támadás.

A robbanás a nagykövetség főbejáratánál volt, ahol a Reuters tudosítója egy összeégett, megrongálódott motort és egy megsérült rendőrautót látott a romok között. Az állami televízió és helyi rádióadók beszámolói szerint a támadást ketten hajtották végre, mindketten meghaltak az akció során. Öt rendőr is megsérült. Az értesüléseket hivatalosan még nem erősítették meg.

Az amerikai nagykövetség Twitteren arra kérte az embereket, kerüljék el a környéket.

Fotó: FETHI BELAID/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér