Ilyen se volt még: a Miniszterelnökség egyik épületében avatott kápolnát Erdő Péter

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyarország szekuláris ország - szögezte le korábban még Azbej Tristan is, de úgy tűnik, a kormány szabadon értelmezi az állam és egyház szétválasztásának elvét.

Szombaton ugyanis a Miniszterelnökség egyik épületében, közelebbről egy Naphegy téri villában, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárságon szentelt fel kápolnát Erdő Péter bíboros. 

Erdő Péter celebrálFotó: Facebook/Azbej Tristan

A közösségnek széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szüksége - jelentette ki a Szent Istvánról elnevezett kápolna szentelésén az esztergom-budapesti érsek. Hozzátette: van értelme annak, hogy külön áldással „szakítsunk ki egy darabot” a profán térből az imádság és az istentisztelet számára. „Amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent helyre érkezünk” - mondta az MTI tudósítása szerint, és azt kívánta a hívőknek, hogy örömmel vegyenek részt a kápolna istentiszteletein, térjenek be csendben imádkozni, és merítsenek erőt a Jézussal való találkozásból.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a szentmise után az MTI-nek azt mondta: először szenteltek katolikus kápolnát minisztériumi épületben.

Az államtitkár imádkozikFotó: Facebook/Azbej Tristan

A kápolnát olyan ökumenikus szakrális térnek nevezte, ahol ortodoxok is misézhetnek és a protestánsok is tarthatnak istentiszteleteket. Az államtitkár arról is tájékoztatott, hogy a világ üldözött keresztény közösségei számos kegytárgyat, ereklyét, liturgiához szükséges eszközt adományoztak a kápolnának. Köztük a libanoni maronita egyház Szent Charbel, az örmények pedig Ignatius Maloyan ereklyéjét ajánlották fel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó