A görög kormány szerint a török hadsereg bontja a határkerítésüket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A görög kormány közzétett vasárnap egy rövid videófelvételt, amin szerintük az látszik, hogy a török-görög határon a török hadsereg egyik páncélozott járműve bontja a két ország közti határkerítést, írja az Ekathimerini. A török járműre kábelt erősítettek, amivel lerántják a határzárat. A térségben nagy a feszültség, több ezren szeretnének átjutni Görögországba. A hatóság szerint az elmúlt 24 órában 

több mint 1200 behatolási kísérletet hiúsítottak meg, és 27 embert vettek őrizetbe.

Péntek este a CNN-nek adott interjút a görög miniszterelnök, aki kialakult helyzetért egyértelműen Recep Tayyip Erdogan török elnököt tette felelőssé. Kiriákosz Micotákisz szerint 

az Európai Unió és Törökország 2016-os migrációs megállapodás összeomlott, amiért Erdogan a hibás, mert nem tartóztatja fel a Törökországban veszteglő migránsokat, sőt, szerinte segíti is őket abban, hogy elinduljanak az Európai Unió országai felé.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér