Libanon csődöt jelentett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Libanon nem tudja törleszteni a következő hét elején esedékes 1,2 milliárd dolláros eurokötvény-tartozását," jelentette be szombaton Hasszan Diab miniszterelnök szombaton. Ezzel lényegileg csődöt jelentett az ország, ahol  az államadósság eléri  a GDP 170 százalékát. A kormányfő szerint "nem volt könnyű döntés, de Libanon adóssága nagyobb, mint amit az ország elbír."  

A csőd bejelentése után Diab hozzátette, azt tervezik, hogy tárgyalnak hitelezőkkel adósság átstrukturálásáról.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér