Magyar Nemzet: perújítást kezdeményez a cigánygyilkosságok egyik elkövetője

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy perújítást kezdeményez a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető. Hogy pontosan ki, nem nevezik meg, de állítólag azért élt beadvánnyal, mert szerinte "a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben."

A jogerős ítélet szerint 2008-ban hat, 2009-ben három, cigányok lakta házra lőttek rá, illetve dobtak Molotov-koktélt országszerte, 2008-ban két ember megöltek, két embert megsebesítettek, 2009-ben 4 áldozatukat ölték meg, kettőt súlyosan megsebesítettek. 2016 januárjában a Kúria 

Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. 

Negyedik társukat, Csontost Istvánt pedig 13 év fegyházra. Egyikük sem helyezhető feltételesen szabadlábra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér