A kulturális értékközvetítés rejtekben csillámló szellemszikrái

„…az időszaki sajtó szabad nemzetnél hivatva van, hogy legyen óramutató a nemzet életében; legyen hajnalcsillaga a világosság napjának; legyen a jelennek izzadó munkása, mely a jövendőt előkészíti, legyen élesztő fuvalma a rejtekben csillámló szellemszikrának; legyen őre a jogszerűségnek, reményhorga a szenvedőnek, a bűnnek ostora, a szerény érdem koszorúzója; legyen zászló, mely körül szellemi tábort üssenek, kiket egyenlő elvek vezetnek, kiknek szívökben egyenlő érzelem ég.”

Ezzel az alighanem szarkazmusnak szánt idézettel, Kossuth Lajos 1844-ben, a Pesti Hírlapban megjelent cikkének részletével indul a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alapító okirata. Az alapítvány alá több mint négyszáz újság, tévé, rádió, weboldal és egyéb orgánum sorolt be 2018 végén, köztük az összes megyei napilap. A Szabolcs Online, amelynek aktuális címlapja látható képen, a megyei napilappal együtt landolt az alapítványnál. Az alapítvány céljai között a nemzeti öntudat erősítése, a keresztény-konzervatív hogyishívják izélése, a felnövekvő nemzedékek micsodája éppúgy megtalálható, mint a társadalmilag felelős kulturális értékközvetítés, amit itt most lényegretörően észrevételezhetünk önnön keretei között, a maga szellemi szuverenitásában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér