Hat embert ölt meg a hétvégén lavina Ausztriában, köztük egy ötfős cseh csapatot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két különböző helyszínen összesen hat embert öltek meg lavinák a hétvégén Ausztriában. 

Vasárnap délelőtt legalább öt embert ragadott el a hógörgeteg Dachstein környékén, Felső-Ausztriában. A kiérkező rendőrök öt, minden bizonnyal cseh hótalpas túrázó holttestét ásták ki a 2800 méteres magasságból indult lavinából. A kutatást folytatják, bár nem számítanak további áldozatokra.

Szintén vasárnap egy 33 éves osztrák rendőrt vitt el a hó a Glossglockner csúcs közelében, ahol a férfi éppen egy havas gyakorlaton vett részt, ő sem élte túl.

(via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér