A Viking Sigyn kapitánya a baleset után azt üzente a fiának, hogy "nem vettem észre a hajót"

Szerdán kezdődik a Hableány tragédia okozásával vádolt Jurij C. büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A Viking Sygin 64 éves kapitányára 9 év börtönt kér az ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt. A nyomozati anyagok szerint egyértelmű a kapitány felelősége, írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a baleset utáni percekben üzent a fiának:

„Nem vettem észre a hajót.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér