Az ausztrálok egy év alatt 11 milliárd dollárt költöttek drogokra

külföld
2020 március 10., 10:42

11,5 tonna metamfetamint, 4,6 tonna kokaint, 2,2 tonna MDMA-t és több, mint 900 kilogramm heroint fogyasztottak tavaly az ausztrálok, írja az állami bűnügyi hírszerzési bizottság jelentése. Ez a lakosság 57 százalékát, 13,3 millió embert érintő szennyvízvizsgálatból derült ki.

Az ausztrálok összesen 11 milliárd dollárt költöttek drogokra, a legtöbbet, 8,63 milliárdot metamfetaminra.A három éve zajló mérések azt mutatják, hogy ez az összeg évről évre nő, és mivel illegális szerekről van szó, a pénz természetesen a feketepiacot duzzasztja. Ezzel együtt a mintavételekből azonosított drogmennyiség is növekszik, de nem világos, hogy ez azt jelenti, vajon egyre többen drogoznak-e, vagy azt, hogy akik drogoznak, azok többször csinálják.

Más kutatásokból kiderült, hogy az ausztrál fogyasztók nagy része már a közösségi médiában, tíz százalékban a dark weben vásárol kábítószert.

Ettől függetlenül továbbra is az alkohol a legnépszerűbb tudatmódosító egész Ausztráliában, különösen a városokon kívül.(MTI/Sydney Morning Herald)