Az ausztrálok egy év alatt 11 milliárd dollárt költöttek drogokra

11,5 tonna metamfetamint, 4,6 tonna kokaint, 2,2 tonna MDMA-t és több, mint 900 kilogramm heroint fogyasztottak tavaly az ausztrálok, írja az állami bűnügyi hírszerzési bizottság jelentése. Ez a lakosság 57 százalékát, 13,3 millió embert érintő szennyvízvizsgálatból derült ki. 

Az ausztrálok összesen 11 milliárd dollárt költöttek drogokra, a legtöbbet, 8,63 milliárdot metamfetaminra.A három éve zajló mérések azt mutatják, hogy ez az összeg évről évre nő, és mivel illegális szerekről van szó, a pénz természetesen a feketepiacot duzzasztja. Ezzel együtt a mintavételekből azonosított drogmennyiség is növekszik, de nem világos, hogy ez azt jelenti, vajon egyre többen drogoznak-e, vagy azt, hogy akik drogoznak, azok többször csinálják. 

Más kutatásokból kiderült, hogy az ausztrál fogyasztók nagy része már a közösségi médiában, tíz százalékban a dark weben vásárol kábítószert. 

Ettől függetlenül továbbra is az alkohol a legnépszerűbb tudatmódosító egész Ausztráliában, különösen a városokon kívül.(MTI/Sidney Morning Herald

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér