Koronavírus: A XVIII. kerületi holland férfit kiengedték a kórházból, Egerben viszont két magyar nő került megfigyelés alá

Egészségügy
2020 március 10., 08:29

Hétfő este távozhatott a Szent László Kórházból az a holland férfi, aki lakóhelyén, a XVIII. kerületben koronavírus gyanújával ment be az egyik rendelőintézetbe, de vizsgálata után nem várta meg, míg jön érte mentő, hanem saját maga ment kórházba.

Ezt Szaniszló Sándor,  Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere jelentette be kedden a Facebook-oldalán. Szaniszló minderről magától a holland férfitől értesült, aki arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a vérvételen kívül két vírustesztje is negatív eredményt hozott.

Ugyanakkor tovább nőtt országosan a koronavírus-fertőzés veszélye miatt kórházban megfigyelt emberek száma. Hétfői sajtótájékoztatóján ugyanis az egri Markhot Ferenc kórház igazgatója, Vácity József bejelentette, hogy

két, Svájcból hazajött nőt figyelnek meg az egri kórházban, akiken most laborvizsgálatot végeznek, és ezekből a mintákból állapítják meg vagy zárják ki a koronavírus-fertőzést.

Svájcban hétfőig összesen 366 koronavírusos esetet regisztráltak, a járványnak eddig ott két halálos áldozata volt. Az új fertőzöttek számának alakulása nem mutat feltartóztathatatlannak tűnő járványt, bár a hétfői nap pont kiugrónak számított a 107 új regisztrált fertőzöttjével - számolt be az MTI.

A két nő megfigyelésének pontos okáról és körülményeiről egyelőre nincsenek bővebb információk.