Orvvadászok végeztek két igen ritka fehér zsiráffal

Két rendkívül ritka fehér zsiráfot öltek meg orvvadászok Kenya északkeleti részén, írja a BBC. A vadőrök szerint három példány élt a területen, egy, az utolsó szerintük még életben van. Úgy tudni, hogy máshol nem él hasonló, így az az utolsó egyed a Földön. Az orvvadászokat nem találják, akiknek a motivációját sem érteni, a két elejtett állatot ugyanis hátrahagyták. 

A fehér zsiráfoknál egy genetikai betegség, a leucizmus miatt fehérek. Ez annyiban különbözik az albinizmustól, hogy míg az egy pigment képződési zavar, itt egyáltalán nem alakulnak színanyag képző pigmentek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér