A kormány megtiltja a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök kivitelét (frissítve!)

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Frissítés 19:24: a kormány a közleményt időközben visszavonta.

A koronavírus-járvány miatt a kormány rendeletben tiltja meg a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök exportálását 6 hónapig.

Így nem lehet Magyarországról kivinni védőeszközöket, fertőtlenítőszereket, testhőmérőket, egyéb termékeket (gyógyszereket, vércsoport reagenseket, fecskendőket, transzfúziós eszközöket, altatási eszközöket, orvosi gázokat).

A korlátozást a folyamatban lévő kereskedelmi forgalomban történő kivitelre is alkalmazni kell.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendelet szerinti tilalmat megszegővel szemben 1 millió forinttól akár 1 milliárd forintig terjedő bírságot szabhat ki.

A tilalom nem vonatkozik a kormány külön engedélyével a nemzetközi kötelezettségeken alapuló humanitárius segítségnyújtás keretében végzett kereskedelmi forgalomban történő kivitelre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér