Harvey Weinstein azt írta: „Jen Anistont meg kéne ölni”

Harvey Weinstein érkezik a New York-i büntetőbíróságra 2020. január 14-én.Fotó: Scott Heins/Getty Images/AFP

A New York-i büntetőbíróság körülbelül ezer oldalnyi dokumentumot tett nyilvánosságra a Weinstein-ügyben. Az amerikai filmproducert az esküdtszék február végén mondta ki bűnösnek nemi erőszak vádjában, a bíró ítélethirdetése napok kérdése, a 67 éves producer akár 29 év börtönt is kaphat, ráadásul Kaliforniában is folyamatban van ellene egy eljárás. Frissítés: megvan az ítélet, 23 évet kapott.

A most nyilvánosságra került dokumentumok szerint Harvey Weinstein 2017-ben azt írta: „Jen Anistont meg kéne ölni”. A Variety azt írja, 2017 októberében a National Enquirer újságírója meg azzal kapcsolatban, hogy a magazin egy cikket hozna le, amiben állítólag Jennifer Aniston azt állította, hogy Weinstein szexuálisan megtámadta. Weinstein erre írta válaszul az emailt.

Jennifer Aniston díjat vesz át 2020. január 19-én.Fotó: Robyn Beck/AFP

Az iratok szerint a #metoo-botránya kirobbanása után Weinstein Jeff Bezos és Michael Bloomberg milliárdosokat is megkörnyékezte, hogy ne rúgják ki a cégéből, a  Weinstein Companyből. (Variety)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó