Harvey Weinstein 23 év börtönt kapott

Két áldozat vallomása után James Burke bíró bejelentette, hogy a február végén nemi erőszak vádjában bűnösnek talált Harvey Weinsteint 23 év börtönre ítélte. A 67 éves amerikai filmproducernek a büntetését New York állam börtönében kell letöltenie. Weinsteint emellett szexuális zaklatóként is regisztrálni fogják. Emellett még Kaliforniában is folyamatban van ellene egy eljárás. Az ügyvédei közölték, hogy az ötből két vádpontban fellebbezni fognak az esküdtszék döntése ellen.

Fotó: Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres/Picture-Alliance/AFP

2017 őszén jelent meg a Weinstein zaklatási ügyeiről szóló New Yorker-cikk, ami elindította a metoo-mozgalmat is. Weinstein akkor még Hollywood egyik leghatalmasabb alakja volt. Ezzel szemben tíz napja kórházba került, és a szóvivője szerint nagyon összetörte az esküdtek döntése, „nagyon mélyen van”, nem szeret egyedül maradni a cellájában, és ha nincs vele senki, órákig csak a falakat bámulja. (Hollywood Reporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó