Kézfertőtlenítőnek öltöztettek be egy vendégmunkást a szaúdi olajvállalat központjában

Hatalmas felháborodást váltottak ki azok a képek, melyek a szaúdi állami olajtársaság, a világ egyik legértékesebb cégének becsült Aramco egyik központjában készültek, és az látható rajta, hogy egy külföldi vendégmunkást kézfertőtlenítőnek öltöztettek be, és neki kellett fogadnia az érkező vendégeket, írja a Middle East Eye

A felháborodás hatására az Aramco kedd délután közleményben határolódott el a fotókon látható jelenettől, szerintük is egy sértő gesztusról volt szó, és azonnal intézkedéseket tettek, hogy ilyesmi a jövőben ne fordulhasson elő. 

Szaúd-Arábiából amúgy is ismerni történeteket arról, hogy a környező országokból érkező vendégmunkásokkal nagyon rosszul bánnak, a koronavírus megjelenése óta pedig a beszámolók szerint a gazdasági bevándorlókkal szembeni rasszizmus csak erősödött. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.