Óriásrák lophatott el egy 1,2 millió forintos kamerát a Karácsony-szigeten

Pálmatolvaj gyerekekkel, hogy legyen mihez viszonyítaniFotó: Sandwich / Flickr CC BY 2.0

Minden bizonnyal egy őriásrák lophatta el egy ausztrál kutató 6000 ausztrál dollárt (kb. 1,2 millió forintot) érő hőképkameráját a Karácsony-szigeten. Annabel Dorrestein, a Western Sydney Egyetem kutatója a repülőkutyák életmódját tanulmányozta az Ausztráliához tartozó indiai-óceáni szigeten.

Egyik nap hűlt helyét találta csak a kamerának, és azt gyanítja, hogy azt a világ legnagyobb ízeltlábúja, az akár egy méteresre és négy kilósra is megnövő, pálmatolvaj nevű óriásrákfaj egyik egyede vihette el.

Rob Muller, a helyi nemzeti park vezetője szerint az angolul kókusz- vagy rablóráknak nevezett állat jól ismert kleptomán hajlamairól. A pálmatolvaj nagyon kíváncsi, és igen jó szaglású.

Dorrestein korábban már többször rajtakapott pálmatolvajokat, amint megpróbálták elhurcolni felszerelése egyes darabjait. Az ABC ausztrál tévé tudósítása szerint Dorrestein eldőlve találta a kameraállványt, amelyen a feltételezett tettes karomnyomokat is hátrahagyott. A kutató szerint a rák az erdőbe hurcolhatta magával a kamerát, amit egyelőre nem talál. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér