Pócs János nem fél a koronavírustól, mert az autóbalesetek is ugyanolyan veszélyesek

Miközben az Operatív Törzs veszélyhelyzet elrendelését javasolja, a Jászság fideszes képviselője a maga módján azért igyekszik megnyugtatni a koronavírus miatt aggódókat. Amikor a térségi tévében megkérdezték Pócs Jánostól, hogy fél-e a vírustól, a rá jellemző találékonysággal vágta rá a választ:

„Én személy szerint nem félek, az országban 360 körüli autóbaleset áldozatai vannak, és több mint 3600 autóbaleset. Annak is lehetek bármikor áldozata. Lehetek a vírusnak is.” 

Egyébként a koronavírus nem a halálozási arányok miatt a legparább, hanem mert a gyorsan terjedő fertőzés miatt a sok beteg  még a felkészültebb egészségügyi rendszereket is túlterhelheti, ahogy az Észak-Olaszországban is látni. Ezért lenne fontos, hogy még a kezdeti szakaszban megpróbálják megállítani vagy legalább lassítani a terjedését.

Pócs később elmondta azt is, hogy a megelőzésben sok múlik a lakosságon, ezért azt tanácsolja, hogy kerüljük azokat a helyeket, „ahol sok emberrel, sok külföldivel találkozhatunk”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó