Koronavírus miatt részben* kiürítettek egy irodaházat a Haller utcában

politika
2020 március 12., 07:57

Részben* kiürítettek egy irodaházat a Ferencvárosban, jelentette az Index több olvasója jelzése alapján. A Soroksári út és a Haller utca sarkán álló Haller Gardens irodaházban az UPC Magyarország is fenntart egy irodát, az Index értesülései szerint a cég egyik dolgozójának lett pozitív a tesztje.

Ezt a lapnak Suba János, az UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója is megerősítette. Mint mondta, egyik dolgozójuk jelentett rosszullétet, miután hazatért külföldi magánutazásáról. "Az orvosi vizsgálatok kimutatták szervezetében a koronavírust" - mondta, hozzátve, hogy minden szükséges intézkedést elvégeztek, és folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal az összes lehetséges óvintézkedésről.

Az Index úgy tudja, hogy az érintett dolgozó hazaérkezése után 1-2 nappal lett rosszul, ezért ment a háziorvosához, aki tesztre küldte. Ennek az eredménye jött meg az éjjel. Az Index úgy tudja, hogy a fertőzött jól van, otthonában különítette el magát.

Az újabb igazolt fertőzéssel elvben 14-re nőtt az igazolt magyarországi esetek száma, de a kormány hivatalos tájékoztató oldala, a koronavírus.gov.hu az elmúlt egy napban nem frissült, így ott ez még nem jelent meg a statisztikában.

Frissítés 12:02: Az Index megkeresésére a Haller Gardens közleményben reagált. "A mai napon tájékoztatást kaptunk egy koronavírusos esetről a Haller Gardens irodaházunkban, ahol az érintett bérlő azonnal lezárta irodáit fertőtlenítés céljából. Rögtön tájékoztattuk az irodaház összes bérlőjét és folyamatosan tájékoztatjuk őket a következő lépésekről. Azonnal elrendeltük az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését, és a bérlőknek is javasoljuk a hasonló intézkedés végrehajtását irodáikban." - írták.

*Pontosíts 10:20: Indexes kollégáink jelezték, hogy forrásaik pontatlanok voltak, nem a teljes irodaházat, hanem az épület pár szintjét ürítették csak ki.