Szalmával és földdel kitömött kartondobozokat akartak cigiként eladni

Három szabolcsi férfi szalmával és földdel tömött meg dobozokat, amiket ukrán cigiként akartak eladni 30 millió forintért, a pénzt meg is kapták, de közben változott a terv. 

A három férfi ígéretet tett egy mátészalkai vevőnek, hogy szerez neki ukrán cigit 30 millió forintért cserébe. A három férfi az eredeti terv szerint cigarettának álcázott szalmával és földdel kitömött dobozokat akarta átadni a vevőnek, aki előre fizetett az áruért. A gyanúsítottak közben kitalálták, hogy mégsem adják át a kamuárut, hanem szétszaggatják az egyik társuk pólóját, aki azt hazudja a vevőnek, hogy az ukrán beszállító megverte, elvette a pénzét és még a cigarettát is elvitte.

A vevő viszont a három férfi balszerencséjére nem vette be a mesét és feljelentéssel fenyegette őket. A gyanúsítottak megijedtek és odaadták a szállítmányt, de ekkor jött csak a meglepetés: a szalma és a föld.

A három férfi ellen csalás bűntette miatt indult eljárás.

(police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.