Szalmával és földdel kitömött kartondobozokat akartak cigiként eladni

Három szabolcsi férfi szalmával és földdel tömött meg dobozokat, amiket ukrán cigiként akartak eladni 30 millió forintért, a pénzt meg is kapták, de közben változott a terv. 

A három férfi ígéretet tett egy mátészalkai vevőnek, hogy szerez neki ukrán cigit 30 millió forintért cserébe. A három férfi az eredeti terv szerint cigarettának álcázott szalmával és földdel kitömött dobozokat akarta átadni a vevőnek, aki előre fizetett az áruért. A gyanúsítottak közben kitalálták, hogy mégsem adják át a kamuárut, hanem szétszaggatják az egyik társuk pólóját, aki azt hazudja a vevőnek, hogy az ukrán beszállító megverte, elvette a pénzét és még a cigarettát is elvitte.

A vevő viszont a három férfi balszerencséjére nem vette be a mesét és feljelentéssel fenyegette őket. A gyanúsítottak megijedtek és odaadták a szállítmányt, de ekkor jött csak a meglepetés: a szalma és a föld.

A három férfi ellen csalás bűntette miatt indult eljárás.

(police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér