Zenekarok és színtársulatok is online fogják közvetíteni előadásaikat a következő hetekben

A koronavírus-járvány miatt sorra zárnak be a színházak és a koncerttermek országszerte, de vannak társulatok és zenekarok, melyek nem fújták le teljesen a programjaikat, csupán csak zárt ajtók mögött, az interneten közvetítve fogják bemutatni azokat. 

A Papageno kulturális lap összeszedte azokat a színdarabokat és zeneműveket, melyeket a következő egy hétben az interneten lehet majd élőben követni, itthonról, illetve néhány európai helyszínről is.

Péntek este például az Óbudai Danubia Zenekar oldalán lehet majd megnézni a zenekar zártajtós koncertjét a Zeneakadémiáról, vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar Vasárnapi Kamarazene című koncertje itt lesz követhető, míg hétfőn az Első Magyar Karantén-színház első előadásán Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatát adják elő Hegedűs D. Géza tolmácsolásában a TRIP Hajó Facebook-oldalán. Kedden A velencei kalmárt fogja közvetíteni Facebook-csatornáján a Miskolci Nemzeti Színház. Március 22-én pedig a BDZ és Balog József közös Beethoven-koncertjét a Zeneakadémiáról lehet majd ide kattintva meghallgatni. 

De ez csak tényleg néhány cím a programokból, melyet a Papageno oldalán lehet végigböngészni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.