Zenekarok és színtársulatok is online fogják közvetíteni előadásaikat a következő hetekben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A koronavírus-járvány miatt sorra zárnak be a színházak és a koncerttermek országszerte, de vannak társulatok és zenekarok, melyek nem fújták le teljesen a programjaikat, csupán csak zárt ajtók mögött, az interneten közvetítve fogják bemutatni azokat. 

A Papageno kulturális lap összeszedte azokat a színdarabokat és zeneműveket, melyeket a következő egy hétben az interneten lehet majd élőben követni, itthonról, illetve néhány európai helyszínről is.

Péntek este például az Óbudai Danubia Zenekar oldalán lehet majd megnézni a zenekar zártajtós koncertjét a Zeneakadémiáról, vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar Vasárnapi Kamarazene című koncertje itt lesz követhető, míg hétfőn az Első Magyar Karantén-színház első előadásán Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatát adják elő Hegedűs D. Géza tolmácsolásában a TRIP Hajó Facebook-oldalán. Kedden A velencei kalmárt fogja közvetíteni Facebook-csatornáján a Miskolci Nemzeti Színház. Március 22-én pedig a BDZ és Balog József közös Beethoven-koncertjét a Zeneakadémiáról lehet majd ide kattintva meghallgatni. 

De ez csak tényleg néhány cím a programokból, melyet a Papageno oldalán lehet végigböngészni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér