Zenekarok és színtársulatok is online fogják közvetíteni előadásaikat a következő hetekben

kultúra
2020 március 13., 12:14

A koronavírus-járvány miatt sorra zárnak be a színházak és a koncerttermek országszerte, de vannak társulatok és zenekarok, melyek nem fújták le teljesen a programjaikat, csupán csak zárt ajtók mögött, az interneten közvetítve fogják bemutatni azokat.

A Papageno kulturális lap összeszedte azokat a színdarabokat és zeneműveket, melyeket a következő egy hétben az interneten lehet majd élőben követni, itthonról, illetve néhány európai helyszínről is.

Péntek este például az Óbudai Danubia Zenekar oldalán lehet majd megnézni a zenekar zártajtós koncertjét a Zeneakadémiáról, vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar Vasárnapi Kamarazene című koncertje itt lesz követhető, míg hétfőn az Első Magyar Karantén-színház első előadásán Albert Camus A pestis című regényének monodráma változatát adják elő Hegedűs D. Géza tolmácsolásában a TRIP Hajó Facebook-oldalán. Kedden A velencei kalmárt fogja közvetíteni Facebook-csatornáján a Miskolci Nemzeti Színház. Március 22-én pedig a BDZ és Balog József közös Beethoven-koncertjét a Zeneakadémiáról lehet majd ide kattintva meghallgatni.

De ez csak tényleg néhány cím a programokból, melyet a Papageno oldalán lehet végigböngészni.