Ítélkezési szünet lesz a bíróságokon a koronavírus miatt

Szombat délután jelent meg a közlönyben, hogy a kormány a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a legfőbb ügyész javaslatára figyelemmel rendkívüli ítélkezési szünetet rendel el. 

Ugyanez a kormányrendelet teremti meg a lehetőséget arra is, hogy az önkormányzati fenntartásban lévő bölcsődék és óvodák esetében az önkormányzat rendkívüli szünetet rendeljen el a koronavírus-járvány miatt. Ezt már számos önkormányzat, illetve az összes budapesti kerületi polgármester támogatta szombaton, de akkor még hiányzott ehhez a jogszabályi háttér.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó