Ítélkezési szünet lesz a bíróságokon a koronavírus miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombat délután jelent meg a közlönyben, hogy a kormány a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a legfőbb ügyész javaslatára figyelemmel rendkívüli ítélkezési szünetet rendel el. 

Ugyanez a kormányrendelet teremti meg a lehetőséget arra is, hogy az önkormányzati fenntartásban lévő bölcsődék és óvodák esetében az önkormányzat rendkívüli szünetet rendeljen el a koronavírus-járvány miatt. Ezt már számos önkormányzat, illetve az összes budapesti kerületi polgármester támogatta szombaton, de akkor még hiányzott ehhez a jogszabályi háttér.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó