Szombat este derült ki, hogy koronavírusos egy marokkói miniszter, aki a héten Budapesten tárgyalt egy rakás magyar politikussal és Pintér Sándorral is kezet fogott

Egészségügy
2020 március 14., 22:34
photo_camera Abdelkader Amara

Szombaton este közölték a marokkói lapok, hogy koronavírussal fertőződött meg Abdelkader Amara, az ország közlekedési és vízügyi minisztere. A La Vie Éco beszámolója szerint egy európai tárgyalásról hazaérkező politikus szokatlan fáradtságot érzett és fájt a feje, ezért orvoshoz fordult, a tesztek pedig szombaton kimutatták, hogy az új koronavírus fertőzte meg. 

Mivel a miniszter tünetei nem súlyosak, az orvosaival való konzultáció után a lakásában különítette el magát 14 napra és azt tervezi, hogy onnan fog dolgozni.

Abdelkader Amara megfertőződése azonban nemcsak Marokkó, de Magyarország politikusainak is fontos hír. A miniszter a héten ugyanis európai tárgyalásainak utolsó állomásaként szerdán Magyarországon is járt és egy rakás magyar politikussal tárgyalt.

A Mapnews cikke szerint találkozott Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával, a Réaltiés Online szerint pedig Pintér Sándor belügyminiszterrel is tárgyalt.

Egy fotó tanúsága szerint a tárgyaló felek nem sokat törődtek a koronavírus-járvány idején ajánlott biztonsági intelmekkel és Pintérrel bemutattak egy klasszikus fotós kézfogást is:

Réaltiés Online cikke megemlíti, hogy Budapest volt Amara útjának utolsó állomása, illetve azt, hogy másnap, a hazaérkezése után részt vett a marokkói kormány ülésén.