Vidéken is sorra zárják be a bölcsődéket és az óvodákat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Budapesthez hasonlóan más települések önkormányzatai közül is sokan döntenek a bölcsődék és óvodák bezárása mellett a koronavírus-járvány miatt. Miskolcon március 20-ig „rendkívül indokolt esetben” még be lehet vinni a gyereket, akik utána sem tudják megoldani a gyerek elhelyezését, azok a kijelölt, ügyeletet adó intézményekbe vihetik. 

Hasonlóan döntött a debreceni és a veszprémi önkormányzat is, azzal a különbséggel, hogy a veszprémi intézményekben csak hétfőn és kedden lesz ügyelet. A debreceni polgármester azt kérte a Cívishír beszámolója szerint, hogy a gyerekek töltsék otthon ezt az időszakot, de figyelmeztetett, hogy ez nem olyan, mint egy nyári szünet, „hiszen mindenkinek személyes, óriási felelőssége van abban, hogy a kialakult veszélyhelyzet minél hamarabb véget érhessen. Azért, hogy a fokozottan veszélyeztetett idős korosztály ne kapja el a vírust, visszafogott életmódra van szükség”.

Győrben viszont egyelőre nem látják indokoltnak a bölcsődék és az óvodák bezárását. Dézsi Csaba András polgármester kérte, hogy azok a szülők, akik külföldön jártak, vagy lázas betegek, otthonról dolgoznak, ne vigyék közösségbe az amúgy panaszmentes gyermeket.

Mivel az önkormányzatok maguk dönthetnek arról, hogy bezárják-e ezeket az intézményeket, mindenkinek érdemes a saját települése honlapján, Facebookján tájékozódni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó