A Jahn Ferenc kórházban is napokig tesztelés nélkül feküdt egy beteg, akiről utóbb derült csak ki, hogy koronavírusos

Március 6. óta feküdt a Jahn Ferenc kórházban egy beteg, akiről csak most hétvégén derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, korábban ugyanis az orvosai kérésre sem végezték el rajta a tesztet - értesült a 444. Úgy tudjuk a beteget egy ideig megfelelő védőfelszerelés nélkül látták el, hiszen a megfelelő teszt hiányában nem tudták róla, hogy a járványt kapta el. Március 11 óta ápolták az intenzíven tüdőgyulladással.

Azok az egészségügyi dolgozók, akik igazolt koronavírusos megbetegedésben szenvedő beteggel érintkeztek, azok ugyanúgy karanténba kerülnek. Általában a saját munkahelyükön jelölik ki számukra ezt a karantént és ott kerülnek megfigyelés alá, és természetesen gondoskodnak az ellátásukról

- ez volt a hivatalos válasz az operatív törzs sajtótájékoztatóján, ahol a Magyar Hang kérdezett rá az ügyre. Megerősítették, hogy valóban feküdt a Jahn Ferenc kórházban egy beteg, és hogy emiatt más betegeket kellett elszállítani az intézményből, és több dolgozó is karanténba került, bár azt nem mondták meg, hogy pontosan mennyien.

Forrásaink szerint a beteggel kapcsolatba került egészségügyi dolgozóknak csak egy része került karanténba, a többieknek dolgozniuk kell tovább. 

A beteget ma szállították át a Szent László kórházba.

Hivatalosan ugyanis itt, a Szent László Kórházban látják el a koronavírusos betegeket, ott vannak felkészülve a karanténra. Ezért okoz súlyos problémát, hogy más kórházakban csak nagyon lassan hajlandóak tesztelni azokat, akik koronavírusos tüneteket mutatnak. Így viszont a napokig a kórházban, nem megfelelően kivizsgált beteg másokat is megfertőzhet, beleértve az egészségügyi dolgozókat és a többi pácienst.

Korábban hasonló eset történt a Szent János kórházban is.

Ma halt meg a koronavírus első igazolt áldozata Magyarországon, róla annyit lehet tudni, hogy egy 75 éves volt, és a Jahn Ferenc Kórházból szállították át a Szent László Kórházba, pont, mint a napokig teszteletlen beteget, de az operatív törzs tájékoztatóján nem derült ki, hogy ugyanarról a személyről van-e szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó