A koronavírus sem tudta eltántorítani a Szent Patrick napján bulizókat az Egyesült Államokban

külföld
2020 március 15., 14:26

Ugyan elég pontosan lehet tudni, hogy a koronavírus elleni leghatékonyabb védekezési mód jelenleg az, ha nem érintkezünk másik emberekkel, és amennyire csak lehet, kerüljük a tömeget, ezt az üzenetet még nem sikerült mindenhova eljuttatni.

Az Egyesült Államokban, ahol egyre súlyosbodik a koronavírus-helyzet, kedden ünneplik majd az idei Szent Patrik napját, ami elsősorban az ír közösségek ünnepe, de valójában sok városban sokakat másokat is megszólít. És ezen a hétvégén már elindultak a szokásos felvezető bulik, annak ellenére, hogy a közegészügyi hatóságok külön kérték, hogy ne legyenek ilyenek. 

link Forrás

Chicagóban ugyan a hivatalos parádé elmaradt, de sok étterem és bár nyitva maradt, és a helyi sajtó beszámolói szerint szombat este hosszú sorokban várakoztak az emberek a bárok előtt. Pedig aznap a kormányzó, JB Pritzker külön kérte is a fiatalokat, hogy maradjanak inkább otthon, mert ha megfertőződnek, csak tovább terjeszthetik a vírust, amivel veszélybe sodorhatnak másokat. 

A BBC beszámolója szerint más városokban is sok gondot okozott a Szent Patrick napja, New Orleansban például a rendőröknek kellett a bárok előtt álldogaló tömegeket szétzavarni. 

link Forrás

Nagy-Britanniában sem mindenhol tartották be hétvégén a hatósági ajánlásokat: Bath városában annak ellenére rendezték meg a szokásos éves félmaratont, hogy rengetegen kérték a verseny felfüggesztését. A versenyen a szokott mezőny fel, kicsit több mint hatezer futó indult.

A főszervező, Andrew Taylor elmondása szerint egyetlen közegészségügyi tisztviselő sem javasolta számára a verseny elhalasztását. Sőt, szerinte helyi és országos szakértők épp alacsony kockázatúnak ítélték meg az eseményt. A londoni maratont pénteken halasztották el, az eredeti tervekhez képest leghamarabb októberben kerülhet majd rá sor.  

Bath egyik képviselője, Wera Hobhouse egyike volt annak a több ezer embernek, aki a helyi verseny elhalasztását kérte.