A koronavírus sem tudta eltántorítani a Szent Patrick napján bulizókat az Egyesült Államokban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ugyan elég pontosan lehet tudni, hogy a koronavírus elleni leghatékonyabb védekezési mód jelenleg az, ha nem érintkezünk másik emberekkel, és amennyire csak lehet, kerüljük a tömeget, ezt az üzenetet még nem sikerült mindenhova eljuttatni.

Az Egyesült Államokban, ahol egyre súlyosbodik a koronavírus-helyzet, kedden ünneplik majd az idei Szent Patrik napját, ami elsősorban az ír közösségek ünnepe, de valójában sok városban sokakat másokat is megszólít. És ezen a hétvégén már elindultak a szokásos felvezető bulik, annak ellenére, hogy a közegészügyi hatóságok külön kérték, hogy ne legyenek ilyenek. 

Chicagóban ugyan a hivatalos parádé elmaradt, de sok étterem és bár nyitva maradt, és a helyi sajtó beszámolói szerint szombat este hosszú sorokban várakoztak az emberek a bárok előtt. Pedig aznap a kormányzó, JB Pritzker külön kérte is a fiatalokat, hogy maradjanak inkább otthon, mert ha megfertőződnek, csak tovább terjeszthetik a vírust, amivel veszélybe sodorhatnak másokat. 

A BBC beszámolója szerint más városokban is sok gondot okozott a Szent Patrick napja, New Orleansban például a rendőröknek kellett a bárok előtt álldogaló tömegeket szétzavarni. 

Nagy-Britanniában sem mindenhol tartották be hétvégén a hatósági ajánlásokat: Bath városában annak ellenére rendezték meg a szokásos éves félmaratont, hogy rengetegen kérték a verseny felfüggesztését. A versenyen a szokott mezőny fel, kicsit több mint hatezer futó indult.

A főszervező, Andrew Taylor elmondása szerint egyetlen közegészségügyi tisztviselő sem javasolta számára a verseny elhalasztását. Sőt, szerinte helyi és országos szakértők épp alacsony kockázatúnak ítélték meg az eseményt. A londoni maratont pénteken halasztották el, az eredeti tervekhez képest leghamarabb októberben kerülhet majd rá sor.  

Bath egyik képviselője, Wera Hobhouse egyike volt annak a több ezer embernek, aki a helyi verseny elhalasztását kérte. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér