A polgármester flashmobra hívta a csíkszeredaiakat, hogy azt üzenjék, nehéz időkben közel kell lennünk egymáshoz

A Transindex írta meg, hogy Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere „villámcsődületre” hívta a város lakóit március 15. alkalmából. Azt kérte, hogy 16 órára mindenki menjen a Gál Sándor szoborhoz, 16:30-ra pedig a Mikó-várhoz, és a résztvevők lehetőleg álljanak egymástól távolabb.

A romániai belügyminisztérium és a katasztrófaelhárításért felelős szervek naponta szigorítanak a szabályokon, és arra kérték Románia lakosságát, hogy minél kevesebbet járjanak el otthonról, hogy minimálisra csökkenjen a fertőzés elkapásának és terjesztésének kockázata. Ráduly az Agerpresnek azt mondta: „nehéz időkben az a jó, ha együtt vannak az emberek”.

„Én meg vagyok győződve, hogy pontosan annyi ember fog eljönni, ami még tökéletesen legális. Ez nem tüntetés, ez egy flashmob lesz, csináltak ilyet már Rómában, és más helyeken is. Nagyon is helytálló. Azt üzeni, hogy nehéz időkben közel kell lennünk egymáshoz” – mondta.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k) és Ráduly Róbert polgármester (b) üdvözlik egymást a szabadtéri Szent László-kiállítás megnyitóján az erdélyi Csíkszeredán 2017. június 2-án.Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Korodi Attila képviselő, aki az RMDSZ előválasztásán nemrég legyőzte Rádulyt, hibának tartja a lépést, és azt kérte, mindenki maradjon otthon, és a forradalom emlékére tegyenek ki egy gyertyát az ablakba. (Transindex)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.