A polgármester flashmobra hívta a csíkszeredaiakat, hogy azt üzenjék, nehéz időkben közel kell lennünk egymáshoz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Transindex írta meg, hogy Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere „villámcsődületre” hívta a város lakóit március 15. alkalmából. Azt kérte, hogy 16 órára mindenki menjen a Gál Sándor szoborhoz, 16:30-ra pedig a Mikó-várhoz, és a résztvevők lehetőleg álljanak egymástól távolabb.

A romániai belügyminisztérium és a katasztrófaelhárításért felelős szervek naponta szigorítanak a szabályokon, és arra kérték Románia lakosságát, hogy minél kevesebbet járjanak el otthonról, hogy minimálisra csökkenjen a fertőzés elkapásának és terjesztésének kockázata. Ráduly az Agerpresnek azt mondta: „nehéz időkben az a jó, ha együtt vannak az emberek”.

„Én meg vagyok győződve, hogy pontosan annyi ember fog eljönni, ami még tökéletesen legális. Ez nem tüntetés, ez egy flashmob lesz, csináltak ilyet már Rómában, és más helyeken is. Nagyon is helytálló. Azt üzeni, hogy nehéz időkben közel kell lennünk egymáshoz” – mondta.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (k) és Ráduly Róbert polgármester (b) üdvözlik egymást a szabadtéri Szent László-kiállítás megnyitóján az erdélyi Csíkszeredán 2017. június 2-án.Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Korodi Attila képviselő, aki az RMDSZ előválasztásán nemrég legyőzte Rádulyt, hibának tartja a lépést, és azt kérte, mindenki maradjon otthon, és a forradalom emlékére tegyenek ki egy gyertyát az ablakba. (Transindex)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér