Az amerikai reptereken ezrek torlódtak fel a bevezetett átvilágítások miatt

külföld
2020 március 15., 07:11

A BBc azt írja, hogy az amerikai reptereken eluralkodott a káosz, miután a koronavírus miatt elkezdték átvilágítani az utasokat, ugyanis az Európából hazatérő ezrek hatalmas sorokba torlódtak fel, így ezek a helyek különösen alkalmassá váltak a koronavírus (és egyéb fertőzések) terjesztésére.

link Forrás

Illinois kormányzója, J. B. Pritzker azt írta, a chicagói O'Hare-repülőtéren tapasztalt nagy sor „elfogadhatatlan”. Az utasokat az egészségügyi helyzetükről kérdezik, és tüneteket keresnek rajtuk. A belbiztonsági tárcát vezető Chad Wolf azt mondta, az irodája együtt dolgozik a légitársaságokkal, hogy javítsák az átvilágítási időt.

Korábban Mike Pence alelnök azt mondta, az európai országokból való beutazási tilalmat kedden kiterjesztik az Egyesült Királyságra és Írországra is. Az Egyesült Államokban több mint 2700 igazolt fertőzést regisztráltak, és eddig 54 ember halt meg a koronavírustól.

Az American Airlines lemondta a nemzetközi járatai háromnegyedét, és a légitársaság közölte, hogy a belföldi járatainak a számát is csökkenti a kereslet visszaesése és az utazási korlátozások miatt. (BBC)