Az amerikai reptereken ezrek torlódtak fel a bevezetett átvilágítások miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A BBc azt írja, hogy az amerikai reptereken eluralkodott a káosz, miután a koronavírus miatt elkezdték átvilágítani az utasokat, ugyanis az Európából hazatérő ezrek hatalmas sorokba torlódtak fel, így ezek a helyek különösen alkalmassá váltak a koronavírus (és egyéb fertőzések) terjesztésére.

Illinois kormányzója, J. B. Pritzker azt írta, a chicagói O'Hare-repülőtéren tapasztalt nagy sor „elfogadhatatlan”. Az utasokat az egészségügyi helyzetükről kérdezik, és tüneteket keresnek rajtuk. A belbiztonsági tárcát vezető Chad Wolf azt mondta, az irodája együtt dolgozik a légitársaságokkal, hogy javítsák az átvilágítási időt.

Korábban Mike Pence alelnök azt mondta, az európai országokból való beutazási tilalmat kedden kiterjesztik az Egyesült Királyságra és Írországra is. Az Egyesült Államokban több mint 2700 igazolt fertőzést regisztráltak, és eddig 54 ember halt meg a koronavírustól.

Az American Airlines lemondta a nemzetközi járatai háromnegyedét, és a légitársaság közölte, hogy a belföldi járatainak a számát is csökkenti a kereslet visszaesése és az utazási korlátozások miatt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó