Negatív lett Trump vírustesztje

Az elnök bejelenti, hogy koronavírus-tesztet végeztek el rajta.Fotó: TASOS KATOPODIS/AFP

Trump elnök koronavírus-tesztje negatív lett - áll abban a helyi idő szerint szombat este kiadott közleményben, amit Sean P. Conley, az amerikai elnök orvosa írt alá. 

"Egy héttel azután, hogy a brazil delegációval vacsorázott Mar-a-Lagóban, az elnök továbbra is tünetmentes." 

- írja Conley.

Donald Trump egészségügyi állapota azóta téma, amióta az előző hétvégén floridai birtokán fogadta Bolsonaro brazil elnököt és kíséretét, melynek egyik tagja utóbb koronavírus-fertőzöttnek bizonyult. De nemcsak ő. Az esemény további két résztvevője is pozitív tesztet produkált, ami után több jelenlévő amerikai kongresszusi képviselő is önkéntes házi karanténba vonult. 

Donald Trump egy nappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elvégezték rajta a tesztet, aminek egy-két napon belül várja az eredményét.

(via New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér