A kormány szerint hackertámadás miatt állt le a koronavirus.gov.hu

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfő kora délután nagyjából egy órára leállt a koronavirus.gov.hu, amit a kormány a járványhelyzettel kapcsolatos tájékoztatásra hozott létre. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az oldalán azt írta, hogy a mostani tudásuk szerint a leállást 

kívülről indított terheléses támadás okozta”. Hozzátette, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársai részletesen vizsgálják a támadás körülményeit, és a beazonosítás után büntetőfeljelentést tesznek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó