Börtönre ítéltek egy francia papot, mert gyerekeket zaklatott

A francia bíróság 5 év börtönre ítélte azt a 74 éves francia papot, aki 1971 és 1991 között gyerekeket zaklatott, amíg a cserkészszövetséget vezette Lyonban. Bernard Preynat a tárgyalás alatt azt mondta, nem értette meg, milyen súlyosak a bűnök, amiket elkövetett. 

Bernard PreynatFotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Preynat legalább 80 fiút zaklatott, akik akkor 7 és 15 évesek voltak. A tárgyaláson 10 áldozat tett vallomást ellene. Az ügyészség 8 év börtönt kért rá, és azzal vádolta, hogy tönkretette az áldozatok életét. Tavaly júliusban Preynat -ot megfosztották az egyházi rangjától, mivel megállapították, hogy 16 év alattiakat zaklatott szexuálisan. 

Az áldozatok ügyvédje Philippe Barbarin bíborost azzal vádolták, hogy bár tudott a zaklatásokról, de eltussolta őket. Bár Barbarin elsőfokon, 6 hónap felfüggesztett börtönt kapott, de januárban másodfokon ezt megváltoztatták. Ferenc pápa a hónap elején fogadta el Barbarin lemondását. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó