Börtönre ítéltek egy francia papot, mert gyerekeket zaklatott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A francia bíróság 5 év börtönre ítélte azt a 74 éves francia papot, aki 1971 és 1991 között gyerekeket zaklatott, amíg a cserkészszövetséget vezette Lyonban. Bernard Preynat a tárgyalás alatt azt mondta, nem értette meg, milyen súlyosak a bűnök, amiket elkövetett. 

Bernard PreynatFotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Preynat legalább 80 fiút zaklatott, akik akkor 7 és 15 évesek voltak. A tárgyaláson 10 áldozat tett vallomást ellene. Az ügyészség 8 év börtönt kért rá, és azzal vádolta, hogy tönkretette az áldozatok életét. Tavaly júliusban Preynat -ot megfosztották az egyházi rangjától, mivel megállapították, hogy 16 év alattiakat zaklatott szexuálisan. 

Az áldozatok ügyvédje Philippe Barbarin bíborost azzal vádolták, hogy bár tudott a zaklatásokról, de eltussolta őket. Bár Barbarin elsőfokon, 6 hónap felfüggesztett börtönt kapott, de januárban másodfokon ezt megváltoztatták. Ferenc pápa a hónap elején fogadta el Barbarin lemondását. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó