Csak lázmérés után lehet belépni a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén is lesz elővizsgálati pont. Így itt a járó- és fekvőbeteg ellátást kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, és mindenkire kötelező. Ennek bevezetése miatt megnő a várakozási idő.

Külön kérik azt is, hogy várakozás közben tartsanak egymás között 2 méter távolságot.A járó- és fekvőbeteg ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a telephely sürgősségi fogadóhelyén történik, amelyet a Rippl-Rónai utcai bejárat felől lehet megközelíteni.

Az MH Egészségügyi Központ vasárnap tájékoztatott arról, hogy a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén hétfőtől elővizsgálati pontot működtet. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!