Egy orvos kérdéseit küldte el Szél Bernadett az Operatív Törzsnek, semmitmondó választ kapott

Érdemi válasz nélkül rázta le Szél Bernadett és Hadházy Ákos kérdéseit az Operatív Törzs. A két független országgyűlési képviselő egy orvos által megfogalmazott kérdéseket küldött tovább, aki többek közt arra lett volna kíváncsi, hogy

  • "Intézményi szinten a koronavírus-fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigénfogyasztást?" 
  • "Felkészültek-e megfelelő mennyiségű oxigéntartalékkal a vészhelyzetben kialakult magas igényszám biztosításához?"
  • "A járványveszély miatt milyen szabályzat került kialakításra az orvosok beoszthatóságát illetőleg a rendkívüli helyzetben indokolt veszélyes munkára?"

A válasz hétfő hajnalban érkezett, és mindössze annyit tartalmazott, hogy

az Operatív Törzs szerint minden szükséges és elegendő eszköz a rendelkezésre áll.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér