Magyarország is lezárja a határait, csak az élelmiszerboltok és gyógyszertárak maradnak nyitva

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Azt tudjuk, hogy a koronavírus-járvány kezelése hosszadalmas és nehéz feladat lesz, mondta a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában. Orbán Viktor szerint különösen komoly terhelés éri majd az egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat. Megköszönte a magyar emberek eddigi fegyelmezettségét, 

sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, de csak az összefogás segít,

tette hozzá. Figyelmeztetett: a napokban át lép a következő szintre a járvány, és tömeges megbetegedésekre kell számítani. Csak egy valami segíthet:

a társas találkozások számát kell csökkenteni,

mondta. Orbán új döntéseket is bejelentett, amik éjféltől érvényesek:  

  • Magyarország határait lezárják, 
  • a rendezvényeket betiltják,
  • a szórakozóhelyeket, mozikat bezárják,
  • a kávézók és az éttermek, boltok csak délután háromig lesznek nyitva, kivéve a patikák és az élelmiszerboltok. 

"Nagyon komoly munkanélküliségi hullám fenyegeti Magyarországot,"

ezért a jövőben a munkahelyvédelemre is koncentrál majd a kormány, tette hozzá Orbán. Szerinte az egész magyar gazdaság bajba kerül, de nem egy időben: vannak olyan ágazatok, ahol a baj már bekopogtatott. Hozzátette: elsősorban a turizmus és a vendéglátás van bajban. Felkérte Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy konzultáljon a már bajba jutott ágazatok képviselőivel, hogy gyors intézkedéseket hozhassanak. Egyértelműsítette, hogy a járvány a költségvetést és a gazdasági terveket is felülírja. 

Orbán szerint a Magyar Orvosi Kamara javaslatait ismerik, és befogadják, amikor aktuálisak lesznek, bevezetik azokat. 

Kovács Zoltán államtitkár egy nappal korábban még politikai akciónak minősítette ugyanezt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér