Minden iskolában van gyerekfelügyelet

Nagyon pozitívan fogadta a pedagógustársadalom a digitális tanrendre való átállást, mondta a köznevelésért felelős államtitkár a M1 csatornán hétfő reggel. Maruzsa Zoltán ismertetése szerint vasárnap már 1,6 millió szülő-diák-tanár interkaciót regisztráltak a Kréta-rendszerben, az Oktatási Hivatal honlapján közzétett módszertani útmutatót pedig több mind negyedmillióan töltötték le. 

Miközben az oktatási intézmények tanulási látogatása tilos, eközben mindenütt biztosítjuk a gyermekfelügyeletet, 

válaszolta arra a kérdésre, hogy mit tud tenni az a szülő, aki nem tud otthonmaradni gyerekével. Maruzsa ismét kérte: ha több család összefog, és közösen szervezi meg a gyermekfelügyeletet, az kis csoportban történjen. 

Ne legyen több tíz gyereknél,

jelentette ki, hiszen ha többen vannak, az intézkedés hatékonysága csökken. Az államtitkár megerősítette: más módszerekkel, de folyik tovább a tanév, így a tanárok fizetése is sincs veszélyben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér