Olaszországból jött, megszökött a pécsi klinikáról, majd ittasan visszament

Egy olvasója értesítette vasárnap este a Bama.hu-t, hogy Pécs belvárosában nagy erőkkel keresnek a rendőrök egy férfit, aki korábban Olaszországból érkezett, majd városi kórház infektológiára került, de onnan megszökött. A lap megkeresésére a helyi kapitányság megerősítette: valóban így történt, de hozzátették:

"már nem keresik az infektológiai osztályról engedély nélkül távozó férfit, mert az illető pár órával oda ittas állapotban visszatért."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.