Szájmaszkokkal üzletelő csalót fogott a rendőrség

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy amerikai cég tulajdonosa tett feljelentést még pénteken a rendőröknél, mert átverte egy szájmaszk-árus. A Police.hu beszámolója szerint a férfi egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, ahol szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég, ahol fel is vette a kapcsolatot a hirdetővel. 

Megegyeztek 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásáról, aminek árát több részletben el is utalta az eladónak.

Mikor Magyarországra érkezett, hogy átvegye az árut, az eladó további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt árut bemutatta volna. 

"A vásárló ekkor fogott gyanút és megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen," írja a rendőrségi beszámoló. 

A következő találkozóra már a rendőrökkel együtt érkezett az átvert vevő. A 48 éves W. H. Norlant elfogták, és a "rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a kicsalt, közel 30 millió forintnak megfelelő valutát lefoglalják."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót