Szájmaszkokkal üzletelő csalót fogott a rendőrség

Egy amerikai cég tulajdonosa tett feljelentést még pénteken a rendőröknél, mert átverte egy szájmaszk-árus. A Police.hu beszámolója szerint a férfi egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, ahol szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég, ahol fel is vette a kapcsolatot a hirdetővel. 

Megegyeztek 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásáról, aminek árát több részletben el is utalta az eladónak.

Mikor Magyarországra érkezett, hogy átvegye az árut, az eladó további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt árut bemutatta volna. 

"A vásárló ekkor fogott gyanút és megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen," írja a rendőrségi beszámoló. 

A következő találkozóra már a rendőrökkel együtt érkezett az átvert vevő. A 48 éves W. H. Norlant elfogták, és a "rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a kicsalt, közel 30 millió forintnak megfelelő valutát lefoglalják."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér