A Forbes valós idejű adatai szerint a járvány miatt már nem dollármilliárdos Mészáros Lőrinc

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai Forbes folyamatosan frissülő listája szerint Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos. Az amerikai gazdasági lap a tőzsdei árfolyamokat követve jutott erre a következtetésre.

Mészáros Lőrinc januárban még 407,7 milliárdos vagyonnal szerepelt a Forbes magyar kiadásának leggazdagabb magyarokról szóló listáján. Az amerikai kiadás valós idejű adatai szerint azonban a tőzsde zuhanása miatt jelenleg már csak 985,2, millió dollárja, vagyis jelenlegi árfolyamon ~290 milliárd forintja van, vagyis a járvány miatt már 117 milliárd forinttal csökkent a vagyona.

A magyar kiadás szerint ez főleg azért lehet, mert vagyona jelentős részét tőzsdei cégekben tartja, ezek árfolyama pedig az elmúlt két hétben nagyot zuhant. Cégbirodalma zászlóshajója, az Opus a pénteki záróértékéhez képest is 15 százalékot zuhant. (Via Forbes)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót