Elhalasztották a foci-Eb-t

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az UEFA kedden úgy döntött, egy évvel elhalasztja az idén nyáron esedékes labdarúgó Európa-bajnokságot. A Guardian jelentése szerint a járvány miatt szintén berekesztett nemzetközi kupasorozatokat viszont idén nyáron befejezhetik.

A döntésről hivatalos tájékoztatást még nem adtak, a norvég labdarúgószövetség tweetjéből derült ki, hogy az európai szövetség mai tanácskozásán úgy döntöttek, hogy az Eb-t 2021 június 11-július 11 között tartják.

Az Európa-bajnokság egyik helyszíne a budapesti Puskás Stadion.

Az Eb elhalasztása lehetőséget teremt, hogy a nyáron, ha addigra a helyzet engedi, befejezzék az európai kupasorozatokat, melyek mérkőzéseit most szintén elhalasztották.

Az Uefa döntése annyiban várható volt, hogy az már korábban kiderült, hogy a szövetség a múlt héten lemondta szállodafoglalásait Koppenhágában, az Eb egyik helyszínén.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót