Embereket menthetnek meg a hónapokig üresen álló airbnb-s lakások

Egészségügy
2020 március 17., 08:18

Sokan lehetnek olyanok, akik, hiába tartanak be minden óvatossági szabályt, fertőzésveszélyt jelenthetnek a szeretteikre nézve. Például mert a szüleikkel laknak, de a munkájuk jellege miatt ki kell járniuk a külvilágba és ott potenciális vírusgazdákkal találkoznak. Az ő problémáikon enyhíthet olvasónk, I. ötlete. 

Ezer szónál többet ér egy jól megfogalmazott levél, lássuk, mit írt I.:

"Fiam pár hònapja külföldön dolgozik. Mivel  lemondták sorra budapesti lakásának airbnb foglalásait, meghirdette ingyenesen ismerősei körében. Olyanoknak, akiknek a szétköltözés csökkentheti a megfertőződés kockázatát. Kiderült, nagyon nagy az igény, pl. mentős, aki nem szívesen megy munka után haza idős szüleihez. 

Most rengeteg az üres airbnb, hátha mások is követik példáját, ha eszükbe jut ez a lehetőség :) "

Rajtunk ne múljon. 

Ha van hónapokra kiürült kiadó lakásod és vannak barátaid, gondolkodj el, mekkorát tudnál segíteni vele!

Kicsit hasonló kezdeményezés csírázott ki kutya-, macska- és háziállatügyben. Macskaszitterek és kisállítpanziósok álltak össze és keresnek csatlakozni, segíteni akaró állatpanziósokat, macska- és kutyaszittereket és állatkedvelő állampolgárokat. A tervük az, hogy olyanokon segítenének állatőrzéssel, etetéssel vagy sétáltatással, akik a járvány miatt hirtelen kénytelenek elhagyni az otthonukat, például mert kórházba viszik őket. 

A szervezők facebookos felhívásukban így fogalmaznak:

"A karitatív alapon működő kisállatsegítő-kezdeményezésünk az alábbi helyzetekben, a következő lépésekkel nyújthatna segítséget ❗️

- azon kisállatok vis maior ellátása, akik adott esetben egyedül maradnak otthon 😿

- olyan idős és krónikus betegséggel rendelkező emberek támogatása, akikre fokozottan veszélyes az otthonuk elhagyása, és szükségük van kisállatukat érintő segítségre (kutyasétáltatás, kisállateledel beszerzése, kisállat állatorvoshoz való eljuttatása stb.) 👵🏻👴🏻

- ideiglenes befogadók toborozása – olyan állatbarátok közreműködését értjük ezalatt, akiknek nincs otthon kisállatuk, és akik a krízishelyzetbe került gazdik állatait ideiglenesen befogadnák🤗"