Már ötven fertőzött van Magyarországon

Kedd reggelre ötvenre nőtt az igazoltan koronavírussal fertőzött betegek száma Magyarországon - ez 11-gyel több, mint hétfőn.

A koronavirus.gov.hu Müller Cecília tisztifőorvos hétfői közlése alapján azt írja, a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése. Vagyis most már "nem lehet minden fertőzöttről potnosan megmondani, hogy kitől kapta el a fertőzést".

Erre utal az is, hogy míg a járvány első igazolt fertőzöttjei túlnyomórészt Magyarországon élő külföldiek voltak, az új fertőzöttek kivétel nélkül magyar állampolgárok a 11 új fertőzöttből tíz magyar, egy pedig kazah állampolgár*.

Ennek ellenére a tesztelés nem pörgött fel, ezidáig összesen 1587 tesztet végeztek el, vagyis hétfőn az előző napihoz képest kétszáznál is kevesebbet.

Magyarországon eddig két gyógyult betegről tudnak. A járványnak hivatalosan eddig egy halálos áldozata van Magyarországon.

*Pontosítás: A koronavirus.gov.hu utólag módosította a megjelent posztját, és tett említést a kazah fertőzöttről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér