Nem veszik a tobzoskahúst Gabonban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jelenlegi ismereteink szerint valószínű, hogy a tobzoska nevű, pikkelyekkel borított, kihalástól veszélyeztetett emlős húsának fogyasztása hozzájárult a világon most tomboló új koronavírus-járvány indulásához, ugyanis a tobzoska lehetett az egyik olyan állat, amiről az emberre került a vírus. A tobzoskák húsa kedvelt csemege több ázsiai és afrikai országban, a kínai orvoslásban pedig még a tobzoska pikkelyeiből őrölt port is felhasználják.

A tobzoskák feketekereskedelme éppen ezért világszerte virágzik, azaz virágzott, egészen addig, amíg el nem terjedt, hogy az állatok fogyasztása közrejátszott a koronavírus megszületésében.

Libreville-ben, Gabon fővárosában (ezen a vidéken még viszonylag sok tobzoska él) több piacon is árulnak tobzoskahúst, a kofák szerint pedig korábban nagyon kelendő volt a termék, gyakori volt, hogy kínai vevők az egész készletüket egyben felvásárolták. Ennek azonban vége, a tobzoskahúst már nemcsak Kínában nem keresik, de Afrikában sem fogyasztják annyian, mint régen.

Ez várhatóan jót tesz majd az állatok létszámának is, korábban ugyanis a pikkelyeik kilogrammonkénti 1000 dolláros, az elefántcsontéval vetekedő árfolyama nagyon csábító volt a vadorzók számára. (Pulse Live)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér