Nem veszik a tobzoskahúst Gabonban

Jelenlegi ismereteink szerint valószínű, hogy a tobzoska nevű, pikkelyekkel borított, kihalástól veszélyeztetett emlős húsának fogyasztása hozzájárult a világon most tomboló új koronavírus-járvány indulásához, ugyanis a tobzoska lehetett az egyik olyan állat, amiről az emberre került a vírus. A tobzoskák húsa kedvelt csemege több ázsiai és afrikai országban, a kínai orvoslásban pedig még a tobzoska pikkelyeiből őrölt port is felhasználják.

A tobzoskák feketekereskedelme éppen ezért világszerte virágzik, azaz virágzott, egészen addig, amíg el nem terjedt, hogy az állatok fogyasztása közrejátszott a koronavírus megszületésében.

Libreville-ben, Gabon fővárosában (ezen a vidéken még viszonylag sok tobzoska él) több piacon is árulnak tobzoskahúst, a kofák szerint pedig korábban nagyon kelendő volt a termék, gyakori volt, hogy kínai vevők az egész készletüket egyben felvásárolták. Ennek azonban vége, a tobzoskahúst már nemcsak Kínában nem keresik, de Afrikában sem fogyasztják annyian, mint régen.

Ez várhatóan jót tesz majd az állatok létszámának is, korábban ugyanis a pikkelyeik kilogrammonkénti 1000 dolláros, az elefántcsontéval vetekedő árfolyama nagyon csábító volt a vadorzók számára. (Pulse Live)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér