Álarcosok agyba-főbe vertek egy oknyomozó újságírót Bulgáriában

Szlavi Angelovra szófiai otthona közelében támadt rá három ismeretlen, és vasrudakkal úgy megverték, hogy az újságíró súlyos sérülésekkel került kórházba. A rablótámadás kizárható, mert az álarcosok nem fosztották meg Angelovot semmilyen értékétől.

Az újságíró a 168 csasza című bolgár hetilap főszerkesztője. Szakterülete a politikai és környezetvédelmi korrupció. A támadás ügyében nyomozók ezen a vonalon próbálják kideríteni a tettesek kilétét.

Harlem Desir, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet sajtószabadság-képviselője közölte: Angelovot eszméletlenre verték, eltörték a lábát, és mindezt az egyik álarcos videóra vette. Desir tűrhetetlennek minősítette az újságírók megfélemlítését. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér